Zamieszczone przez zpluta
Awaria czujnika ciśnienia spalin G450 w BMN
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Nexus6Iron, dowiedz się w serwisie VW i/lub Seata
Jeszcze raz sorki jak ktoś się poczuł urażony ale jestem nieźle wnerwiony tą sytuacją !!
Komentarz
-
-
Pozwoliłem sobie wydzielić te posty jako nowy temat, bo myślę, że warto.
Wydaje się, ze to jednak przypadłość BMN. Niestety nie jesteście pierwsi i pewnie nie ostatni.
Zainteresowanym problemem polecam również lekture tego tematu na leonclub:
Ze szczególnym uwzględnieniem wpisu PatTDI z CompSport:
Zamieszczone przez PatTDIusterka tego czujnika to rzecz normalna i nie chodzi tu o czujni a gumowe rurki ktore do niego dochodza. proponuje zdemontowac go razem z rurkami i je dokladnie przedmuchac.
Poprostu one sie zapychaja i czujnik w tym momencie zle odczytuje wartosci roznicy cisnien. Stad blad.
Spece z ASO pewnie niekoniecznie o tym wiedzą, wiec mozna im podpowiedzieć.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez IronJa też napisałem do Skoda i jakoś nie kwapią się do szybkiej interwencji. Napisali, że to taka bardzo rzadka przypadłość, prawie nie możliwe
Tylko że ja do nich jezdzilem przez prawie 2 miesiące,a oni nie wiedzieli co się stalo...i po tym czasie jak do tego doszli ze to ten czujnik i powiedzieli ze 2 tyg. trzeba czekać, to powiedzielem no nie...po takim czasie i jeszcze mam czekać.
Musisz użyć odpowiednich słów a napewno pomoże!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GrzechosAuto stoi w tym czasie?
[ Dodano: Czw 05 Cze, 08 12:44 ]
Zamieszczone przez variotZamieszczone przez IronJa też napisałem do Skoda i jakoś nie kwapią się do szybkiej interwencji. Napisali, że to taka bardzo rzadka przypadłość, prawie nie możliwe
Tylko że ja do nich jezdzilem przez prawie 2 miesiące,a oni nie wiedzieli co się stalo...i po tym czasie jak do tego doszli ze to ten czujnik i powiedzieli ze 2 tyg. trzeba czekać, to powiedzielem no nie...po takim czasie i jeszcze mam czekać.
Musisz użyć odpowiednich słów a napewno pomoże!!!
[ Dodano: Pon 09 Cze, 08 20:29 ]
A teraz dodam mały rodzynek:
W Rzeszowie zdiagnozowali czujnik spalin (czas 0,5h), w AutoWimar doszli do tego samego (3h). Czujnik zamówiony i czekanie 2 tygodnie. Czujnik przyszedł ale AutoWimar nie kwapił się szybko zadzwonić i umówić się na wymianę. Po ciężkich walkach samochód wylądował w serwisie i Panowie mieli 5h na wymianę tego czujnika i diagnozę. Co się okazało to co zamówili i zdiagnozowali to nie ten czujnik tylko inny. Co teraz, chyba następne 2 tygodnie czekania. Hmmm oliwy do ognia dorzucili w AutoWimar z dwoma stwierdzeniami:
1. Jak części nie ma w magazynie centralnym i należy go ściągać z zagranicy to mają na to 3 tygodnie. Jak się nie mylę to nie ważne gdzie jest część, ustawowo mają max 2 tygodnie na usunięcie usterki. Jestem ciekaw czy to co powiedzieli jest prawdą.
2. To że zamówili nie tą część to była moja wina bo ich cisnąłem aby to zrobili jak najszybciej.
Sorry za OT ale musiałem się podzielić tymi rewelacjami ponieważ dotyczy właśnie awarii silnika BMN.
Co wy na to ?
Komentarz
-
Komentarz